Білоруський (драний) блін

Дуже смачний і простий рецепт з картоплі.

Інгредієнти

Картопля — 4-6 Очистити, натерти
Сіль — за смаком
Спеції — за смаком та бажанням
Масло — пару столових ложок

Як приготувати Білоруський (драний) блін

Рецепт простий і легкий у приготуванні. Для цього великого драника нам знадобиться 4-6 середніх картоплі (залежить від розміру вашої сковороди і бажаної товщини), сковорода і рослинне масло.

1-Картопля очистити і добре вимити.

2-Натерти на середню тертку картоплю, вичавити з нього зайвий сік і акуратно злити його. Додати сіль, за смаком спеції (я обходжуся тільки сіллю)

3-Розігріваємо сковороду на середньому вогні, додаємо масло.

4-Викладаємо наш натертий на тертку картоплю, розподіляємо його по всій сковороді, робимо з вмісту «млинець». Накриваємо кришкою і чекаємо 5-7 хвилин, періодично поглядаючи поки наша нижня частина млинця не покриється золотистою скоринкою.

5-Перевертаємо і чекаємо приблизно стільки ж.

Блюдо викладаємо на тарілку. Готове до вживання. Їсти можна помазавши вершковим маслом або сметаною, ще варіант просто з молоком.

Покроковий рецепт

Картоплю очистити і добре вимити.

Натерти на середню тертку картоплю, вичавити з нього зайвий сік і акуратно злити його. Додати сіль, спеції за смаком

Розігріваємо сковороду на середньому вогні, додаємо масло

Викладаємо картоплю, розподіляємо його по всій сковороді, робимо з вмісту «млинець». Через 5-7 хв. перевертаємо.

Чекаємо ще 5-7 хв, поки драник не дійде до готовності. Блюдо готове, викладаємо на тарілку і подаємо до столу.

Дивіться також:  Запечена картопля часточками з сиром