Борщ з кефіром

Варені і свіжі овочі можна дуже дрібно порізати або натерти на крупній тертці, а густоту кефіру супу-окрошки можна регулювати виходячи з особистих переваг.

Інгредієнти

картопля — 4 штуки
буряк — 2 штуки
огірок — 3 штуки
яйце — 3 штуки
цибуля зелена — 1 пучок
кріп — 1 пучок
сіль — 1 ч. л.
кефір — 1,5 л

Як приготувати Борщ з кефіром

У літню спеку холодний кефірний суп – це справжній порятунок. Овочі можна зварити заздалегідь і тоді час приготування і борщів зелених значно скоротиться.

Покроковий рецепт

Зварити овочі (картопля, буряк) і яйця. Охолодити і очистити.


Картоплю порізати дрібними кубиками, а буряк, яйця (2 з 3) і свіжий огірок натерти на крупній тертці. Якщо у огірка товста шкірка, то краще його очистити.

Потовкти з сіллю до появи соку, нарізаний зелений лук і кріп.

Перемішати подрібнені овочі, при необхідності досолити.

Залити масу холодним кефіром. Якщо він занадто густий, то можна розбавити його сироваткою. Поставити в холодильник, щоб борщ настоявся.

У кожну тарілку покласти половинку вареного яйця, дрібно нарізану зелену цибулю і пару кубиків харчового льоду.

Дивіться також:  Гарячий борщ з мясом