Буряковий суп-пюре з крутонами

Готувати такий суп треба заздалегідь запеченої буряка, а для того, щоб це блюдо вийшло більш ситним, в нього можна додати трохи вареного м’яса.

Інгредієнти

свіжовичавлений лимонний сік — одна ст. ложка
запечена буряк велика — три штуки
кам’яна сіль тонкомолота — за смаком
хліб — за смаком
коричневий цукровий пісок — одна щіпка
овочевий або міцний м’ясний бульйон — один літр
густа сметана домашня — за смаком
бульби картоплі середнього розміру — чотири штуки
мелений перець рожевий — за смаком

Як приготувати Буряковий суп-пюре з крутонами

Готувати такий суп треба заздалегідь запеченої буряка, а для того, щоб це блюдо вийшло більш ситним, в нього можна додати трохи вареного м’яса.

Покроковий рецепт

Спочатку треба разом з шкіркою запекти буряк, причому, в духовці цей овоч має готуватися не менше двох годин.

Як тільки буряк приготується, потрібно перекласти її на обробну дошку, щоб вона охолола, потім довільними шматочками нарізати очищену салатний цибулю.

Коли буряк охолоне, почистити її, нарізати шматочками. Перекласти в каструлю разом з цибулею, влити в цю ж посуд будь бульйон, додати картоплю, нарізану маленькими кубиками.

Поставити каструлю на слабкий вогонь і готувати овочі в бульйоні до м’якості, після цього додати за смаком сіль, насипати трохи цукрового піску.

Прибрати каструлю з приготованим супом з вогню, злегка остудити, потім подрібнити блендером до однорідності, додати рожевий мелений перець, влити трохи лимонного соку.

Перелити буряковий суп-пюре в порційні тарілки, приправити сметаною, за бажанням додати шматочки вареного м’яса, посипати приготоване блюдо крутонами з хліба, після чого подавати його в гарячому вигляді.

Дивіться також:  Французький цибульний суп