Сочевичний суп на курці

Простий у приготуванні рецепт з доступних та недорогих продуктів.

Інгредієнти

м’ясо курки — 250 гр
сочевиця — 100 гр
картопля — 4 шт
морква — 1 шт
цибуля ріпчаста — 1 шт
масло рослинне — 20 гр
томатна паста — 3-4 ст ложки
сіль — за смаком
чорний перець — за смаком
суміш сухих овочів — за смаком
паприка мелена — на смак

Як приготувати Сочевичний суп на курці

Цей густий суп багатий рослинним білком, в зимову пору те що треба, щоб зігрітися і підкріпитися. Якщо замінити курячий бульйон водою, то суп буде хороший для вегетаріанців в якості джерела білка.

Покроковий рецепт




Куряче м’ясо промиваємо, знімаємо шкіру, ріжемо, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь, після закипання варимо бульйон близько години на слабкому вогні.

В цей час сочевицю заливаємо водою


Картоплю чистимо, ріжемо на шматочки

Коли курячий бульйон буде готовий, виймаємо м’ясо і залишаємо остигати

У киплячий бульйон закладаємо картоплю

Через 5 хвилин зливаємо воду з сочевиці, промиваємо і додаємо в суп, варимо 10 хвилин



Цибулину ріжемо дрібно і обсмажуємо на рослинному маслі



Моркву натираємо на тертці, додаємо до цибулі


Поки обсмажують цибулю і моркву, насипаємо сушену зелень на суп


Коли цибуля буде золотистим, додаємо нашу зажарку в каструлю

М’ясо знімаємо з кісток і теж повертаємо в суп, солимо


Додаємо томатну пасту і добре розмішуємо


Чорний перець і паприка за смаком


Суп готовий! При подачі прикрашаємо зеленню

Дивіться також:  Грибний суп з печериць