Суп гороховий з копченостями

Ситний, ароматний і дуже смачний суп зігріє в будь-яку погоду.

Інгредієнти

колотий горох — 500 г
копчені свинячі реберця — 500 г
морква — 2 шт
цибулина — 1 шт
рослинна олія — 2 ст. л.
сіль — за смаком

Як приготувати Суп гороховий з копченостями

Цей суп дуже простий у приготуванні, а за смаком не поступається шедеврів високої кухні. Горох розварюється в пюре і суп виходить ніжним, як крем-суп. А копчені свинячі реберця надають страві смак і пікантність.

Покроковий рецепт

Горох висипаємо в каструлю, промиваємо. Додаємо 3 літри води. Коли на поверхні почне утворюватися піна, акуратно прибираємо її помилковою.

Коли вода закипить, зменшуємо вогонь на мінімум. Кладемо в каструлю реберця і накриваємо кришкою. Залишаємо горох з реберцями варитися години на 2.

Ріжемо цибулину

Трьом моркву на крупній тертці.

На сковороду наливаємо олію. Кладемо цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору.


Додаємо моркву, трохи обсмажуємо і заливаємо суміш водою, щоб овочі потушились.

Коли горох розвариться, виймаємо реберця. Робимо вогонь на максимум.

Ріжемо картоплю і кладемо в каструлю.

Звільняємо м’ясо від кісточок і ріжемо на шматочки.

Коли картопля звариться, кладемо в каструлю м’ясо, овочеву засмажку. Додаємо сіль по смаку, перемішуємо. Вимикаємо вогонь і даємо настоятися протягом 15 хвилин.

Дивіться також:  Суп з молодою картоплею і соковитими фрикадельками