Суп з цвітної капусти

Суп має вершковим смаком з ніжними суцвіттями цвітної капусти. Хороший у використанні як теплим в зимовий час року, так і холодним в спеку.

Інгредієнти

Вершкове масло — 8 столових ложок
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Морква — 1 шт.
Селера — 1 стебло
Цвітна капуста — 1 качан
Курячий бульйон — 2 літри
Петрушка — 2 столові ложки свіжої або сушеної
Борошно — 6 столових ложок
Молоко — 2 склянки незбираного молока
Сіль — 2 чайні ложки (або за смаком)
Сметана — 200 г (кімнатної температури)

Як приготувати Суп з цвітної капусти

Суп має вершковим смаком з ніжними суцвіттями цвітної капусти. Хороший у використанні як теплим в зимовий час року, так і холодним в спеку.

Покроковий рецепт

У великій каструлі супу розтопити 4 столові ложки вершкового масла. Обсмажити на ньому дрібно порізану цибулю до золотистого кольору.

Додати різану на дрібні кубики моркву і селеру і обсмажити їх близько двох хвилин.

Додати нарізану на шматочки цвітну капусту, зелень петрушки і перемішати.

Каструлю накрити кришкою і тушкувати на дуже повільному вогні протягом 15 хвилин. Через 15 хвилин влити курячий бульйон. Довести до кипіння, потім зменшіть вогонь і дати поваритися.

В іншій невеликій каструлі розтопити 4 столові ложки вершкового масла. В окремій мисці змішати борошно з молоком за допомогою віночка. Цю суміш вилити у топлене масло.

Варити, постійно перемішуючи, до тих пір, поки вона не загусне і увариться в 2 рази.

Зняти з вогню, додати суміш в киплячий суп. Суп варити ще 15-20 хвилин. Додати приправи, солі і перцю (якщо необхідно).

Перед подачею на стіл на дно супниці викласти сметану, перекласти суп в супницю, перемішати. Відразу подавати до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Овочевий суп з кабачків з яблуком і кунжутом