Солянка класична

Солянку не любить той, хто її ніколи не пробував! Рецептів солянки безліч, і у кожної господині він особливий. Люблю солянку, тому що готується вона швидко і подобається всім і дорослим і дітям!

Інгредієнти

Ковбасна продукція — 300 гр. ковбаса будь-яка, сардельки і сосиски
Картопля — 5-6 шт.
Морква — 1 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Солоний огірок — 2 шт.
Помідор — 2 шт. або 1 ст. л. томатної пасти
Маслини — 15-20 шт.
Вода — 2 літри
Сіль — за смаком
Перець — за смаком
Лавровий лист — 1 шт.
Олія — для смаження
Лимон — 1/2 сік або часточки
Зелень — петрушка, кріп

Як приготувати Солянка класична

Солянка класична завжди виходить різною, так як її можна готувати на бульйоні або просто на воді, з будь-яким м’ясом або просто ковбасних продуктів, або змішати і те і інше. Секрет цієї солянки: насичений смак страви досягається за рахунок різноманітності в ньому м’ясного або ковбасного асорті. А найбільш правильний склад інгредієнтів для класичної солянки такий, який обрали саме ви і ваші домочадці!

Покроковий рецепт

Наливаємо воду в каструлю і ставимо на вогонь до закипання. Готуємо заправку. Цибулю ріжемо півкільцями, моркву кубиками, солоні огірки натираємо на тертці, помідори кубиками. У розігріту сковороду наливаємо трохи олії і відправляємо туди всі овочі. Я додаю до овочів трохи розсолу. Солимо, перчимо за смаком. Накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності овочів.

Картоплю миємо, чистимо й ріжемо кубиками. Якщо вода в каструлі кипить, сміливо відправляйте варитися картоплю.

Картопля варимо хвилин 10. В цей час готуємо ковбасні продукти. Сосиски ріжемо кружечками, сардельки і варену ковбасу — соломкою. Відправляємо до картоплі. Варимо до готовності картоплі.

Дивіться також:  Цибулевий суп на білому вині

Готуємо маслини. Ріжемо маслини на колечка. Кожну маслину я розрізаю на 3-4 частини.

Коли картопля буде готовий, додаємо в суп заправку. Солимо, перчимо за смаком. Додаємо маслини і лавровий лист. Даємо трохи покипіти пару хвилин. Посипаємо зеленню. Я просто додаю сік лимона замість часточок, тому що дітям не подобаються плаваючі в солянці часточки лимона. Даємо настоятися, сервіруємо, подаємо. Приємного апетиту!