Грибний суп зі свіжих грибів

Час приготування: 1 година

Грибний суп зігріває і насичує у дощові осінні дні.

Інгредієнти

Кількість порцій: 10
Білі гриби (підосичники, підберезники і т. д.) — 500 гр
Вода — 2 літри
Картопля — 2 середніх
Крупи (пшоно або рис) — 1/3 склянки
Лавровий лист — 1-2 листочка
Зелень — за смаком
Сіль — за смаком
Вершки — за смаком

Як приготувати Грибний суп зі свіжих грибів

Гриби є одним з найцінніших джерел білка. Вони добре засвоюються організмом, майже повністю переробляються, добре виводяться, стимулюючи попутно роботу кишечника. Грибний суп зігріває і насичує у дощові осінні дні.

Покроковий рецепт

1

Гриби промити, почистити, крупно порізати. Залити холодною водою, добре посолити.

2

Промити крупу в проточній воді до видалення білого борошняного нальоту.
Після закипання закинути в киплячу воду крупу.
Варити протягом 20 хвилин після закипання.

3

Картоплю почистити, порізати брусочками, додати в суп. Варити до готовності картоплі.
Спробувати суп на сіль, при необхідності досолити. Вимкнути газ.

4

Зелень промити, дрібно нарізати. Промити лавровий лист.
Додати в суп, дати настоятися.

5

При подачі суп заправити вершками або некислої сметаною.

Дивіться також:  Рисова каша смачна