Салат «Шуба» з брусничним соусом — неймовірне поєднання терпкості і солодощі — легко, смачно і вишукано!
Інгредієнти
Картопля — 7 шт. | |
Яйця — 4 шт. | |
Буряк — 1 велика | |
Морква — 2 середні | |
Оселедець — 1 середня | |
Зелень — 0,5 пучка | |
Сіль — за смаком | |
Майонез для заправки у мене був домашній | |
Брусничний соус — 2 ч. л. для подачі |
Рецепт салату «Шуба» є у кожної господині, адже це універсальне блюдо на Новорічний стіл.
Не скажу, що ми любителі цього салату, але залюбки можемо з’їсти з чоловіком).
В цьому році готували всі традиційно за рецептом, а ось подавали з брусничним соусом. Завдяки в’язкої консистенції і солодкувато-терпкого смаку – у «Шуби» виходить інший смак, незвичайний.
Покроковий рецепт
Салат «Шуба» готується досить швидко, а якщо є помічники — взагалі не помічаєш минулого часу. Моєму овочі і відварюємо до готовності.
Робимо їм холодний душ, щоб швидше очистилася шкірка і чистимо оселедець, ріжемо її на дрібні шматочки і викладаємо на тарілку.
Рубаємо зелений лук і зелень і накриваємо шаром зверху рибного.
На крупній тертці варену картоплю чистимо і укладаємо зверху зелені.
Перемазываем шаром майонезу (у мене домашній).
Чистимо яйця, поділяємо білки і жовтки, білки натираємо на дрібній тертці і викладаємо зверху майонезу.
Натираємо моркву і ще одним шаром зверху.
На великій тертці натираємо буряк на дрібній жовток. викладаємо в такій черговості: буряк і жовток.
Ставимо на холод (можна в холодильник) на годину, щоб салат просочився. Далі розрізаємо як монастирську хату)
Викладаємо на тарілку з брусничним соусом. Терпкий, в’яжучий соус привносить нотку родзинки в цей салат. Смакуємо, приємного апетиту!
Не бійтеся експериментувати!