Салат Оселедець під шубою в оригінальній подачі

Салат «Шуба» з брусничним соусом — неймовірне поєднання терпкості і солодощі — легко, смачно і вишукано!

Інгредієнти

Картопля — 7 шт.
Яйця — 4 шт.
Буряк — 1 велика
Морква — 2 середні
Оселедець — 1 середня
Зелень — 0,5 пучка
Сіль — за смаком
Майонез для заправки у мене був домашній
Брусничний соус — 2 ч. л. для подачі

Як приготувати Салат «Оселедець під шубою» в оригінальній подачі

Рецепт салату «Шуба» є у кожної господині, адже це універсальне блюдо на Новорічний стіл.
Не скажу, що ми любителі цього салату, але залюбки можемо з’їсти з чоловіком).

В цьому році готували всі традиційно за рецептом, а ось подавали з брусничним соусом. Завдяки в’язкої консистенції і солодкувато-терпкого смаку – у «Шуби» виходить інший смак, незвичайний.

Покроковий рецепт


Салат «Шуба» готується досить швидко, а якщо є помічники — взагалі не помічаєш минулого часу. Моєму овочі і відварюємо до готовності.
Робимо їм холодний душ, щоб швидше очистилася шкірка і чистимо оселедець, ріжемо її на дрібні шматочки і викладаємо на тарілку.

Рубаємо зелений лук і зелень і накриваємо шаром зверху рибного.
На крупній тертці варену картоплю чистимо і укладаємо зверху зелені.

Перемазываем шаром майонезу (у мене домашній).
Чистимо яйця, поділяємо білки і жовтки, білки натираємо на дрібній тертці і викладаємо зверху майонезу.


Натираємо моркву і ще одним шаром зверху.



На великій тертці натираємо буряк на дрібній жовток. викладаємо в такій черговості: буряк і жовток.


Ставимо на холод (можна в холодильник) на годину, щоб салат просочився. Далі розрізаємо як монастирську хату)
Викладаємо на тарілку з брусничним соусом. Терпкий, в’яжучий соус привносить нотку родзинки в цей салат. Смакуємо, приємного апетиту!
Не бійтеся експериментувати!

Дивіться також:  Картопля на сковороді з зеленим консервованим горошком