Салат Грибна поляна з куркою і овочами

Цей салат не тільки дуже смачний, але і дуже красивий. Його дуже легко готувати. Плюс в тому, що його можна приготувати заздалегідь. Особливо актуальне на день народження або Новий рік.

Інгредієнти

Мариновані гриби — 400 грам
Зелена цибуля — 50 грам
Петрушка — 30 грам
Картопля — 4-5 бульб
Мариновані огірки — 200 грам
Морква — 2 штуки
Варена куряча грудка — 350 грам
Майонез — 180 грам

Як приготувати Салат «Грибна поляна» з куркою і овочами

Спробуйте приготувати цей салат з маринованими грибами. Впевнена, всі гості будуть їсти з великим апетитом нахвалювати господиню ;). Пропоную цей салат включити в меню свята, щоб здивувати сім’ю і гостей.

Покроковий рецепт

Промити і нарізати зелений лук і петрушку.
Зварити до готовності картоплю і моркву. Потім дати овочам охолонути і натерти на крупній тертці.

Відварити курячу грудку в солоній воді. Витягти м’ясо з води, остудити, нарізати кубиками. Нарізати на шматочки мариновані огірки.

Тепер зібрати салат. Взяти глибоку чашу, а краще всього форму для пирога зі знімним дном. Вистелити харчовою плівкою дно.

На дно викласти мариновані гриби ніжками вгору. Присипати гриби спочатку зеленим цибулею, а потім петрушкою (всі розрівняти вилочкою по поверхні).

На зелень викласти шар тертої картоплі, шар змастити майонезом.

Далі йде шар солоних (або маринованих) огірочків. Розкласти їх по всій поверхні. Слідом — шар тертої моркви.

Далі, шар порізаної курки і рясно змащуємо майонезом.

Закінчуємо все тертим сиром. Салат прибрати в холодильник години на 3 мінімум, можна і на всю ніч.

Перед подачею салат потрібно витягнути. Накрити форму плоскої великою тарілкою і перевернути форму. Таким чином, салат опиниться на тарілці. Зняти харчову плівку. Салат «Грибна поляна» готовий. Подавайте до столу. Їжте із задоволенням!

Дивіться також:  Салат-гарнір з гречаної каші з брокколі і морквою