Картопля по-мумбайски

Рецепт привезений з індійського міста Мумбаї. Дуже цікаве блюдо з простих продуктів. Можна використовувати як гарнір і як основне блюдо (для вегетаріанців).

Інгредієнти

Картопля свіжий — 0,7 кг.
Помідори свіжі — 0,5 кг.
Масло рослинне — 3 столові ложки
Масло вершкове — 50 гр.
Кмин — 1 чайна ложка
Насіння гірчиці — 1 столова ложка
Перець чорний мелений — 0,5 чайної ложки
Перець гострий — 1 стручок
Куркума — 1 чайна ложка
Корінь імбиру — 50 гр.
Коріандр цілий — 0,5 столової ложки
Коріандр мелений — 0,5 столової ложки
Кориця — 1/4 чайної ложки
Сіль — за смаком

Як приготувати Картоплю по-мумбайски

Всі інгредієнти для картоплі по-мумбайски можна придбати в звичайному магазині. Швидко в приготуванні. Ароматам цієї картопельки позаздрять ваші сусіди.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти.

Картоплю порізати крупно. Відварити до готовності в підсоленій воді.

Корінь імбиру натерти на дрібній тертці.

Помідори дрібно порізати.


Змішати кмин, корицю, перець чорний мелений, куркума, коріандр мелений, коріандр цілий, насіння гірчиці.


Розігріти рослинну олію в сковороді, додати суміш спецій. Злегка прогріти суміш спецій на невеликому вогні.

Збільшити вогонь і додати стручок червоного перцю. Обсмажити близько хвилини весь час помішуючи.


Додати вершкове масло і натертий імбир, обсмажити близько хвилини.

Додати помідори і смажити близько 5 хвилин.


Додати картоплю, сіль за смаком, перемішати і обсмажити близько 5 хвилин.

Блюдо готове. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Картопля з куркою