Решті (картопляні оладки)

Решті (картопляні деруни) – смачні і ніжні оладки з сирої картоплі. Готувати їх легко і швидко!

Інгредієнти

Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Картопля — 3 шт.
Яйце — 1 шт.
Сіль — за смаком
Перець мелений чорний — за смаком
Масло рослинне — 50 мл

Як приготувати Решті (картопляні оладки)

Решті – національне блюдо Швейцарії. По суті це ті ж деруни, деруни, терунцы, картопляні оладки…Раніше решти вважалися традиційним селянським сніданком, але зараз ці деруни (картопляні оладки) подаються і на обід, і на вечерю, і як закуска, і як гарнір до м’яса.

Для приготування решті нам потрібно сирої картопля, який ми подрібнити і доповнимо цибулею. В рецепті не використовується борошно – традиційний продукт для оладок з картоплі, але сполучною ланкою буде виступати куряче яйце. Про те, як приготувати решті, ви дізнаєтеся з нашого рецепта.

Покроковий рецепт

Очищаємо від лушпиння цибулю-ріпку. Для подрібнення скористаємося дрібної теркою. Протерту цибульну масу перекладаємо в миску.

Очищаємо від шкірки картопляні бульби. Їх також для картопляного тіста протираємо на дрібній тертці.

До протертого цибулі і картоплі розбиваємо куряче яйце.

Інгредієнти солимо, приправляємо за смаком меленим перцем.

Добре перемішуємо компоненти. Картопляна маса, як бачите, вийшла ніжною.

Прогріваємо в сковороді рослинне масло. Викладаємо тісто в сковороду, формуючи решті ложкою у формі овалу або кола. Смажимо картопляні оладки до золотистої засмаженою скоринки. Угощаемся на здоров’я!

Дивіться також:  Стожки з картоплі з фаршем та сиром