Картопля, запечений у фользі

Час приготування: 1 год 10 хв

Картопля в такому незвичайному вигляді сподобається гостям однозначно. Страва виглядає дуже ефектно на столі, до того ж дуже смачно!
Беремо картоплин за кількістю осіб. Краще вибирати великі й рівні.

Інгредієнти

Кількість порцій: 1
Картопля великий — за кількістю осіб
вершкове масло — 30 р.
сіль — за смаком
сир твердий (типу російського) — 100 р.
гриби — 100 р.
цибуля ріпчаста — 1 невелика головка

Як приготувати Картоплю, запечений у фользі

Таку картоплю можна подавати як гарнір або як самостійне блюдо, додавши зверху інгредієнти за смаком: будь-який салат, гриби солоні або просто посипати зеленню. В рецепті розрахунок інгредієнти на 1 порцію. Множимо на кількість порцій і готуємо скільки потрібно.

Покроковий рецепт

1

Картоплю добре миємо. Загортаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

2

Дістаємо, укладаємо в глибокі миски, щоб картопля не покотився. Акуратно розгортаємо фольгу зверху, загортаємо краю. Картоплину розрізаємо ножем, не торкаючись нижньої його частини.

3

Виделкою акуратно робимо пюре, не зачіпаючи шкірки знизу і з боків. Додаємо дрібну сіль.

4

Додаємо шматочок вершкового масла, перемішуємо.

5

Додаємо тертий сир. Перемішуємо. Важливо все додати в картоплю, поки він гарячий, щоб розтануло масло і сир розплавився.

6

Гриби з цибулею підсмажуємо, укладаємо зверху. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Окрошка з ковбасою