Ситні гарячі бутерброди до обіду

Хто не хоче їсти звичайний хліб з борщем або супом, може приготувати смачну і ситну закуску.

Інгредієнти

Яйце — 1 шт.
Твердий сир — 100 гр.
Картопля — 2 середнього розміру
Цибуля ріпчаста — 1/4
Петрушка — 4 гілочки
Сіль, перець — за смаком
Батон — 1/2
Майонез — 2 ч. л.

Як приготувати Ситні гарячі бутерброди до обіду

Для приготування закусочних бутербродів я брала звичайний батон, але можна також використовувати білий хліб. Завдяки твердому сиру, бутерброди мають приємний аромат та ніжний смак. Варто відзначити, що в рецепті наводиться зелена петрушка. Хто цінує іншу зелень може вільно використовувати і її. Відмінно підходить сухий зелений кріп.

Покроковий рецепт

Картопля тру на середній тертці, сир і цибулю — на крупній. Подрібнюю зелень і додаю до всього яйце.

Усе ретельно перемішую з додаванням солі і чорного перцю.

Батон нарізаю тоненькими скибочками і змащую кожен шматочок з одного боку майонезом. Даю їм постояти в такому вигляді 5 хвилин, щоб батон просочився і був більш соковитим в готовому вигляді.

Поверх викладаю підготовлений фарш (на один шматочок йде 1/2 їдальні ложки).

У сковорідку наливаю масло і даю йому нагрітися. Після цього викладаю бутерброди начинкою вниз. Як тільки вони підсмажаться, перевертаю і підрум’янюю з другої сторони. Щоб вони точно просмажаться, сковороду слід накривати кришкою і смажити бутерброди на середньому вогні.

Подавати їх треба гарячими, поки ще розплавлений сир. Вони відмінно поєднуються з овочевим рагу, першими стравами, а деякі їх люблять їсти, запиваючи солодким чаєм.

Дивіться також:  Овочевий вегетаріанський салат з картоплі