Картопля по-прованськи з помідорами

Який би спосіб приготування картоплі не був обраний господинями, будь-які страви з цього чудового овочу виходять однаково смачними. Пропонуємо приготувати картоплю по-прованськи з помідорами.

Інгредієнти

розмарин свіжий — 4 гілочки
великі часточки часникові — 2 шт. очищені, крупно порізані
суміш прованських трав — 1ч. ложка з гіркою сушені
бульби картоплі — 500 г
білий перець дрібного помелу — на свій смак
помідори соковиті і м’ясисті — 300 г або черрі
оливкова олія — 3 ст. л.
морська сіль — на смак

Як приготувати Картоплю по-прованськи з помідорами

Цей овоч хороший тим, що він вбирає в себе всі аромати, а також смаки тих компонентів, з якими готується, завдяки чому картопля набуває зовсім інший, неповторний смак. Деякі досвідчені кулінари часто жартують над цією особливістю картоплі і говорять про те, що із картоплі можна на кожен день готувати найрізноманітніші страви, для цього достатньо лише додати під час готування якісь особливі приправи в певному поєднанні.

Так, наприклад, картоплю можна приготувати з прованськими пряними травами, а в результаті такого поєднання з’явиться неймовірно смачне картопляне страва, що володіє вишуканим смаком.
Це страва з картоплі і соковитих помідорів, приготоване за прованскому рецептом, виходить дуже ароматним завдяки тому, що до його складу входить прованська зелень.

Покроковий рецепт

Картопля промити як можна ретельніше із застосуванням спеціальної овочевий щітки, потім на поздовжні скибочки нарізати всі бульби, при цьому, очищати їх немає необхідності. Далі кожен шматок розрізати ще тонше, після цього нарізану картоплю викласти в киплячу воду і на середньому вогні готувати протягом десяти хвилин під кришкою, а в кінці варіння додати трохи солі.

Дивіться також:  Картопляні деруни на хлібі

Через десять хвилин викласти на блюдо картоплю, а поки він остигає, почистити часник, нарізати, потім до прозорості в ароматній олії обсмажити. Далі в цю ж сковорідку додати крупно нарізані помідори (якщо черрі, можна порізати навпіл), насипати білий перчик і суміш пряних прованських трав (розмарин, базилік, чебрець, шавлія, м’ята перцева, чабер садовий, материнка і майоран), посолити за смаком і все перемішати лопаткою.

Додати в сковороду картопляні скибочки, тушкувати вміст сковорідки під кришкою протягом десяти хвилин, а в цей час потрібно промити, потім повністю підсушити гілочки свіжого розмарину і викласти їх у сковорідку. Хвилин через п’ять ароматне картопляне блюдо з помідорами, приготоване за прованскому рецептом, подавати до столу.