Гречано-сирний суп

В поєднанні із звичайним плавленим сирком, будь суп вийде дуже ніжним.

Інгредієнти

Курячий бульйон — 1.5 л
Цибуля — 1 шт
Морква — 0,5 шт
Картопля — 2 шт
Гречана крупа — 3 ст. л.
Плавлений сирок — 1 шт.
Лавровий лист — 1 шт
Сіль, перець, спеції — за смаком

Як приготувати Гречано-сирний суп

Суп – це те блюдо, яке повинно бути в раціоні людини кожен день, я готую абсолютно різні. Сьогодні хочу поділитися пікантного, але в теж час простого гречаного супу з плавленим сирком. Саме плавлений сир додасть родзинки, ніжного смаку і вершкового відтінку звичайному гречневому супу. Відразу скажу, що практично всі гарячі супи я готую на курячому бульйоні, і завжди на другому, тобто, ставлю варити курочку, коли вона закипає, я зливаю перший бульйон і заливаю воду для другого. Ще хочу звернути увагу, що з деяких пір засмажку я не роблю, цибулю і моркву я відварюю. Цибулю в такому випадку більше віддає свого смаку, ну і так корисніше. Ви ж можете смажити цибулю, суттєвої різниці в принципі немає. Зазвичай плавлений сирок я додавала в рисовий суп, сьогодні ж сама для себе відкрию новий рецепт смачного супу в поєднанні гречки і плавленого сиру.

Покроковий рецепт

В першу чергу відварюємо бульйон, як я і розповідаємо, після першого закипання краще його злити, а суп варити на другому. Після того, як бульйон готовий, я його проціджую, і вже на чистому і прозорому варю наш суп.

Першому справою я подрібнюю цибулю і моркву, і починаю все це варити в бульйоні.


Як тільки цибуля готовий, або хоча б на половину розм’як, я нарізаю кубиками картоплю, мою гречку і додаю в наш майбутній суп.

Дивіться також:  Крем-суп з кореня селери і яблук

Сирок ми додаємо останнім. Я тру його на тертці, для того, щоб він розплавився повністю. Так само можна використовувати м’який плавлений сирок з баночок.

Насыпаемым наш суп по тарілочках. Приємного апетиту. Буде добре, якщо прикрасите його зеленню.