Кыстыбый — традиційно татарська страва, що представляє собою обсмажену коржик на сухій сковороді з начинкою з картоплі.
Інгредієнти
Картопля — 1 кг. для пюре 0,5 ст. молока, 2 ст. л. вершкового масла. | |
Яйце — 2 шт. | |
Молоко — 1 стакан | |
Цукор — 2 ст. л. | |
Сіль — 2 ч. л. 1 ч. л. в тісто, 1 ч. л. в начинку | |
Масло вершкове — 100 грам | |
Борошно — 500-600 грам | |
Соняшникова олія — для змащування сковороди |
Кыстыбый з картоплею – дуже ситне і смачне блюдо, інгредієнти для якого завжди знаходяться під рукою у будь-якої господині.
Покроковий рецепт
Робимо начинку. Картоплю миємо, чистимо, заливаємо окропом, солимо і ставимо варитися. Коли картопля звариться, робимо з нього картопляне пюре з додаванням молока і вершкового масла. Можна додати обсмажену цибулю, але я роблю без цибулі — дитячий варіант цієї страви.
Робимо тісто. У великій мисці збиваємо 2 яйця, 1 склянку теплого молока, 2 ст. л. цукру, 1 чайну ложку солі, 100 г розтопленого вершкового масла. Поступово додаємо борошно. У мене пішло 500 грам. Замішуємо густе тісто. Накриваємо рушником і залишаємо відпочивати на 30 хвилин.
Тісто ділимо на дві частини. Беремо одну частину і катаємо товсту ковбаску, ріжемо її на 20 частин. Кожну частину розгортаємо в тонкий коржик діаметром приблизно 15 див.
Нагріваємо сковороду. Коржі потрібно обсмажувати на сухій сковороді, але я трохи змащую сковороду маслом, щоб були по-соковитіше. Обсмажуємо з кожної сторони по 1 хвилині. На гарячий корж кладемо начинку і звертаємо коржик навпіл.
З цієї кількості тесту повинно вийти близько 40 — 45 штук. Сервіруємо, кличемо всіх на чай. Можна подати з розтопленим вершковим маслом. Приємного апетиту!