Деруни (терті картопляні котлети)

Завжди безпрограшний варіант

Інгредієнти

картопля — 8 шт
цибуля — 1 шт
борошно — 2 ст. ложки
сіль, перець — за смаком

Як приготувати Деруни (терті картопляні котлети)

Традиційний рецепт білоруської і будь-якої пострадянської кухні. У мене з ними пов’язані особливі спогади, тому я їх люблю і готую часто.

Покроковий рецепт


У класичному рецепті картопля завжди натирається тільки на крупній тертці. Але варіацій дуже багато, і можна також натирати і на дрібній терці, що я і зробила.
Цибулю також натирається на тертці.


Весь сік, що дають картоплю і цибулю, я ретельно віджимають через друшляк, інакше на сковорідці все потім розпливеться. Можна віджимати просто руками, перекладаючи в сухий посуд.
Потім додаю сіль і перець за смаком, борошно і перемішуємо до однорідності і в’язкості маси.

На розігріту з олією сковороду викладають масу столовою ложкою, підрівнюючи боки. Але це робити не обов’язково, бо як на смак це абсолютно не впливає.
Смажу до золотистого кольору і хрусткої скориночки. Тоді виходить цікаве поєднання скоринки і м’якою картоплі всередині.

Викладати готові деруни можна на плоску тарілку, застелену паперовою серветкою.
Подавати обов’язково теплими і зі сметаною, але якщо чесно, вони і без нічого дуже смачні.
Ось якими вони виходять.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Свинячі тефтелі, фаршировані сиром