Мясні стожки

Стожки з м’ясного фаршу — ситний і легкий у приготуванні варіант вашої вечері!

Інгредієнти

Фарш свино-яловичий — 500 гр
Хліб — 100 гр
Яйця — 1 шт
Часник — 2 зубчики
Цибуля — 3 шт
Морква — 2 шт
Картопля — 3 шт
Помідор — 2 шт
Сметана — 200 гр
Сир — 150 гр
Сіль, перець — за смаком

Як приготувати М’ясні стожки

Стожки готуються дуже легко, а начинку можна зробити на свій розсуд. Це можуть бути гриби, яйця, оливки, кабачок, капуста, картопля і т. д. залишаються Незмінними інгредієнтами сир і фарш. У цьому рецепті використовується свино-яловичий фарш (він соковитіше, у порівнянні з курячим), але можна взяти курячий або индюшиный.

Покроковий рецепт

Хліб залити водою, дати трохи постояти, віджати, подрібнити і додати у фарш. До нього ж додати сіль, перець, часник і яйце. Все добре перемішати. Хліб зробить фарш більш м’яким.

На сковороді, з невеликим додаванням олії, обсмажити цибулю і моркву до м’якості. Посолити, поперчити.

Сметану посолити, поперчити. Можна ще додати зелень і трохи сиру.


Сиру картоплю (можна варений) і сир натерти на крупній тертці


На змащений олією лист викласти фарш у формі коржа, зробити невелике поглиблення в середині.


Викласти цибулю з морквою, змастити сметаною (приблизно 1 ч. л. на один корж).


Зверху викласти помідори, потім картоплю.


Знову змастити сметаною і посипати тертим сиром.

Запікати стожки в духовці 40 хв при температурі 180 градусів. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Плов зі свининою