Шашлик зі свинини на кефірі

Шашлик на кефірі є найбільш ідеальним, так як м’ясо виходить не сухим і не кислим, як після оцту.

Інгредієнти

Свинина — 1,2 кг (шийка)
Кефір — 400 мл
Сіль — за смаком
Мелений білий перець — за смаком
Спеції — за смаком
Лавровий лист — 2

Як приготувати Шашлик з свинини на кефірі

До кефіру можна додати трохи гірчицю, якої в даний момент на жаль у мене не виявилося. Тоді м’ясо буде більш ніжним і м’яким. Дуже смачно!

Покроковий рецепт

М’ясо нарізати на великі шматки. Мій шматок важив 1,2 кг, порізала його на 6 частин.

Посолити, поперчити. Покласти в пакет один шматок.

Трохи відбити з двох сторін. Повторити те ж саме з рештою стейками.

Укласти все в каструльку. Додати лавровий лист, перець горошком, спеції (за бажанням). Збовтувати кефір і залити ним м’ясо. Перемішати його, щоб кефір обволікав кожен шматочок.

Накрити кришкою, тарілкою або харчовою плівкою і залишити маринуватися не менше 2-х годин.

Обсмажити на решітці на розжареному вугіллі з одного боку, потім з іншого до готовності м’яса.

Подавати гарячим. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Теплий салат з телятини і грибів