Дуже ліниві голубці

Дуже просте блюдо,ситне і смачне .

Інгредієнти

Капуста — 1/2 качана
Рис — 1/4 склянки попередньо відварити
Фарш — 200-300 гр можна більше
цибуля — 2 шт
морква — 2 шт
помідори або томатна паста — за смаком
рослинне масло — 100 мл
сіль,перець,приправи — за твкусу

Як приготувати Дуже ліниві голубці

Я люблю голубці, але от чомусь не люблю морочитися з капустою і загорнути м’ясо у капустяне листя, будемо вважати це моєю примхою. Ось долму спокійно загортаю, а голубці немає. Тому я готую ліниві голубці. Готую їх за двома рецептами — ліниві голубці і дуже ліниві голубці, технологія приготування у них різна і кінцевий продукт виходить трохи різними , хоча ідея голубця загалом зберігається.Сьогодні я розповім як я готую «дуже ліниві голубці». Як я готую ліниві голубці розповім як-небудь іншим разом. Готуються все досить швидко і просто, виходить смачно. Продукти входять до складу ті ж що і в звичайні голубці.

Покроковий рецепт


Рис ( у мене червоний, можна будь-який) попередньо відварити до підлозі готовності.

Капусту нашаткувати і викласти в жаровню , бажано з товстими стінками, поставити гаситися під кришкою.


В цей час моркву тремо на тертці,можна і нарізати соломкою. Цибулини чистимо, ріжемо не крупно.Моркву і цибульку викладаємо на окрему сковороду з рослинним маслом і підсмажуємо.


Помідори миємо й досить дрібно ріжемо,можна замість помідор взяти томатну пасту, викладаємо на сковороду до моркви і цибулі,готуємо підливу до наших дуже лінивих голубців.


Наша капуста під час гасіння осіла, висипаємо в неї рис, і дуже маленькими порціями, перемішуючи викладаємо фарш.Потім викладаємо нашу підливу з сковороди,додаємо водички,десь пів склянки,солимо,перчимо і додаємо улюблені спеції. Закриваємо кришкою і тушкуємо до готовності. Ось і всі наші ліниві голубці готові.

Дивіться також:  Стейк з яловичини з булгуром