Картопляна запіканка з мясним фаршем

Дуже простий у виконанні смачний і ситний рецепт.

Інгредієнти

Картопля — 0,5 кг
Цибуля ріпчаста — 2 шт
Фарш — 200 гр
Масло рослинне — 100 мл
Майонез — 3 ст. ложки
Сметана — 3 ст. ложки
Сіль,перець — за смаком

Як приготувати Картопляна запіканка з м’ясним фаршем

Ця запіканка готується досить просто, виходить дуже смачною і ситною.Мінімальний набір продуктів. Блюдо виходить симпатичним,самостійне друге гаряче блюдо, можна і гостей до столу подати .

Покроковий рецепт

Картоплю чистимо,миємо.

У жаровню наливаємо рослинне масло,ріжемо картоплю тонкими пластинами і розкладаємо шарами.Всього викладаємо 3-4 шару. Посолити.

На шари картоплі викладаємо шар цибулі,нарізаного півкільцями.

На шар цибулі викладаємо шар фаршу, посолити,поперчити.

Потім знову фарш викладаємо шари картоплі. Посолити.

У жаровню з запіканкою вилити трохи води.

Сметану змішуємо з майонезом і отриманою сумішшю змащуємо верхній шар картоплі.Ставимо в духовку .

Через 50 хвилин запіканка готова.Щоб дізнатися готовність ,можна проткнути виделкою або ножем верхній шар картоплі,якщо м’який,то можна виймати з духовки.Зверху запіканку присипати зеленню.

Дивіться також:  Картопляний рулет з начинкою