Картопляна запіканка з мясним фаршем

Час приготування: 40 хвилин

Запіканка — прекрасний варіант смачного і простого вечері. Для приготування страви потрібно продукти, які є на кухні в кожної господині.

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
Картопля — 800 грам
Фарш м’ясний — 400 грам
Сир — 200 грам
Молоко — 100 мл
Цибуля — Маленька головка
Часник — Три зубчики
Масло вершкове — 50 грам

Як приготувати Картопляна запіканка з м’ясним фаршем

Картопляна запіканка з фаршем — смачне і дуже ситне блюдо, з приготуванням якого впорається навіть самий недосвідчений кулінар.

Покроковий рецепт

1

Чистимо картоплю, моєму, кладемо в киплячу підсолену воду і варимо 20 хвилин до готовності.

2

Чистимо цибулю і часник. Ріжемо на маленькі шматочки вільної форми. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом.Висипаємо цибулю і часник. Обсмажуємо до появи золотистої скоринки.

3

Розморожуємо фарш. Викладаємо його на сковороду до цибулі і часнику. Солимо, перчимо. За бажанням додаємо приправу для м’яса/фаршу/хмелі сунелі. Обсмажуємо фарш до появи золотавої скоринки на сильному вогні, регулярно помішуючи (близько 15 хвилин).

4

Після приготування картоплі зливаємо з нього більшу частину води, додаємо тепле молоко і вершкове масло. Толкем картоплю до отримання однорідного пюре.

5

Натираємо на тертці сир.

6


Беремо форму для випічки або глибоке деко. Змащуємо маслом, щоб запіканка не прилипла. Викладаємо у форму шарами : половину картопляного пюре — фарш — частина сиру — пюре — сир.

7

Ставимо форму/лист з запіканкою в духовку на 180 градусів на 10 хвилин до моменту, як сир запекется і перетвориться в невелику скориночку.

8

Дістаємо страву з духовки і розрізаємо на необхідну кількість порцій.
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Гуляш з фаршу