Фрикадельки з індички з сочевицею і овочами

Ситні і дуже соковиті фрикадельки з індички з сочевицею можна включити в повсякденне меню, так як вони дуже просто готуються.

Інгредієнти

помідори консервовані у власному соку — 270 г
філе індички або готовий фарш індички — 500 г
сочевиця — 150 г
морква — 1 велика
велика часточка часникова очищена — одна штука
салатний цибуля великий — одна штука
скибочки свіжого пшеничного хліба без кірки — 3 шт.
незбиране молоко — половина склянки
мелений чорний перець — за смаком
ароматна олія оливкова або соняшникова — за смаком
тонкомолота сіль кам’яна — за смаком
яєчний білок сирого — одна штука
зелень петрушки — при поданні та у тефтелі

Як приготувати Фрикадельки з індички з сочевицею і овочами

Зовсім не складне блюдо з фаршу індички – фрикадельки з сочевицею і овочами. Ароматне, насичене і поживне.

Покроковий рецепт

Необхідну кількість хлібних скибочок викласти в миску середнього розміру, влити молоко, накрити ємність кришкою і на деякий час відставити в сторону.

Моркву почистити і порізати кільцями/півкільцями. Очищений часник подрібнити і салатний цибулю. Поставити на вогонь середньої сили сковорідку, налити в неї трохи оливкової олії гарненько його прогріти. Потім обсмажити в ньому подрібнений часник з цибулею і моркву.

Додати в сковороду до овочів порізані томати разом з соком. При частому помішуванні прогрівати консервовані помідори з іншими овочами кілька хвилин. Зняти з вогню.

Філе індички перекрутити через м’ясорубку або купити готовий фарш. Додати у фарш індички трохи перцю, а також збитий білок, сіль і дрібно порізану петрушку. Зволоженими руками гарненько перемішати всі компоненти.

Додати замочений і віджатий хліб м’ясний фарш, ще раз перемішати всі інгредієнти. З отриманої маси зволоженими руками сформувати невеликі фрикадельки.

Дивіться також:  Свинина в тесті з овочами у фользі

Гарненько промити сочевицю, відварити її в киплячій воді, потім перекласти на сито, підсушити гарненько і остудити.

Після цього повернути сковороду з овочами на плиту, зробити слабкий вогонь.

Викласти в сковороду сформовані раніше фрикадельки, потім додати відварену сочевицю.

Гасити фрикадельки з індички з сочевицею і овочами приблизно 10 хвилин на слабкому вогні. Потім перекласти їх на велике блюдо, присипати зеленню і подавати в гарячому вигляді до столу.