Салат Капрезе з пармською шинкою

Помідори і сир моцарелла – це вже класичне поєднання для салату. Можна доповнити його пармською шинкою і вийде дуже смачно – можна готувати і до свята.

Інгредієнти

помідори — 4 шт.
сир моцарелла — 150 граммм
базилік свіжий — кілька листочків
прованські трави — 2 щіпки
оливкова олія — за смаком
бальзамічний оцет — за смаком
пармська шинка — 100 грам

Як приготувати Салат Капрезе з пармською шинкою

Салат Капрезе – популярне італійське блюдо, доповнюється пармською шинкою, заправляється пряними травами, оливковою олією і бальзамічним оцтом.

Покроковий рецепт

1. Листя базиліка промивають і дрібно нарізають.

2. Помідори співають, і ріжуть на тонкі кільця. Сир моцарела ріжуть кільцями (якщо сир великий, розрізають колечка ще раз навпіл).

3. Беруть красиве блюдо і викладають по краях тарілки помідори і сир, чергуючи овоч з сиром.

4. У центр тарілки викладають красиво скручену пармську шинку. Зверху все посипається рубаним базиліком і прованськими травами.

5. Сбрызгивается салат Капрезе оливковою олією і бальзамічним оцтом (останнє — за бажанням). Подають охолодженим Приємного апетиту!

Дивіться також:  Салат з курячою грудкою і волоськими горіхами