Яловичина, тушкована з овочами в пиві

Інгредієнти

Морква — 2 моркви, порізані півкільцями
Яловичина — 500 г (нарізаної)
Пиво — 250-300 мл (або 1 маленьку пляшечку) пива
Стебло селери — 3 стебла селери, порізані
Ріпчаста цибуля — 1 велика ріпчаста цибулина, крупно нарізаний
Картопля — 1 великий картоплю, нарізану кубиками
Часник — 2 зубчики часнику, дрібно нарізаного
Оливкова олія — 2 столові ложки (можна замінити на олію)
Помідори — 200 г, очищених від шкірки
Борошно — 1/2 склянки
Петрушка — жменя (нарізаної)
Мелений чорний перець — за смаком
Сіль — за смаком

Як приготувати Яловичина, тушкована з овочами в пиві

Коли я в перший раз приготувала тушковане м’ясо в пиві з овочами – це була катастрофа! Я слідувала рецептурою одних з перших кулінарних книг Джеймі Олівера (в 2001 році) і намагалася відтворити цей рецепт на моїй кухні. Я не знаю, що пішло не так. Може пиво було не те, може я переплутала кроки і рано додала пиво… В результаті у страві з’явився гіркий їдкий дріжджовий смак. Я була розчарована.

Але ось уже минуло 11 років, і я вирішила дати ще один шанс цій страві, і не пошкодувала! Мені настільки сподобалося ніжне м’ясо в пиві, запаху не було! Через 2 дні я знову приготувала страву. Дуже смачно! Прекрасне блюдо, яке легко і швидко приготувати. Рецепт стане у нагоді для людей не люблять жирну їжу, дотримують здоровий спосіб життя. Рецепт, мабуть, віднесу до чеської кухні. Так як саме в Чехії найчастіше в ресторанах зустрінеш м’ясо в пиві.

Покроковий рецепт

Всі овочі почистити і порізати. Їх можна різати як завгодно, у тому числі і м’ясо. Якщо ви любите великі шматки, ріжте так, якщо розміром з укус, дерзайте.

Дивіться також:  Бутерброди зі свининою та овочами

Борошно насипати в чашку. Обваляти м’ясо в борошні. Відкласти в сторону.

У великій сковороді на сильному вогні, з додаванням оливкової олії, обсмажити часник і цибулю до м’якості і появи запаху часнику (близько 2-х хвилин).

Додати м’ясо і смажити ще 4 хвилини, періодично помішуючи.

Додати всі нарізані овочі (морква, картопля, селера), смажити протягом 1 хвилини.

Потім додати пиво і консервовані порізані на шматочки помідори (томати слід очистити від шкірки, так як вона буде потрапляти і псувати весь смак страви).

Довести м’ясо в пиві до кипіння, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько півтора годин, періодично помішуючи. Якщо їжа буде пригорати, додайте трохи води. Спробуйте м’ясо, якщо воно м’яке, блюдо готове, якщо немає — тушкуйте ще 15 хвилин або близько того. В кінці готування все посоліть і поперчіть за смаком. Додайте рубану зелень (петрушку або кріп, що ви любите). От і все! Яловичина в пиві, тушкована з овочами готова. Можна подавати до столу.
Приємного апетиту!