Запечена свинина з травами

Запечена свинина з травами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Запечене м’ясо в духовці -дивовижне просте блюдо, в плані приготування. Трав’яна заправка надає особливий аромат, а м’ясо виходить соковите і м’яке.

Інгредієнти

свіжого розмарину – 2 столові ложки
свіжого шавлії – 2 столові ложки
насіння фенхеля – 2 столові ложки
часник – 8 зубчиків
оливкової олії – 4 столові ложки
лимонного соку – 2 столові ложки
сіль і червоний перець – за смаком
свиняча вирізка – 1 шматок 800 м (мій шматок)

Як приготувати Запечена свинина з травами

М’ясо запікається цілим шматком. Час запікання залежить від розміру шматка. 1 кг свинини запікається близько 1 години. До кінця приготування перевіряйте готовність м’яса. Так як все залежить від духовки. При проколі, з м’яса повинен витікати прозорий сік. Якщо він ще рожевий, продовжуйте готувати. Якщо соку немає, м’ясо пересушилось.

Покроковий рецепт

1. Попередньо нагрійте духовку до 180 градусів.

2. Засипте розмарин, шавлія, насіння фенхелю, часник, оливкова олія, лимонний сік, сіль і червоний перець в чашу блендера або миску кухонного комбайна і подрібніть, щоб вийшла паста. Консистенція не повинна вийти однорідною.

3. Візьміть свинячу вирізку і зробіть надріз по все довжині шматка, але не до кінця, щоб її можна було відкрити, як книгу.

4. Розділіть трав’яну суміш навпіл. Половиною суміші обмажте м’ясо всередині. Закрийте м’ясну «книжечку» і перетягніть кулінарною ниткою. Другою частиною суміші обмажте м’ясо зовні.

5. Покладіть м’ясо на деко, вистелений фольгою і запікайте до готовності. При проколі повинен бути прозорий сік. Приблизний час запікання розраховується: 1 кг – 1 годину.

6. Вийміть м’ясо з духовки і залиште його трохи відпочити, хоча б 10 хвилин, загорнувши у фольгу.

7. Розріжте кулінарну нитку і наріжте м’ясо. Подавати можна як закуску, або як основне блюдо. Приємного апетиту!