Шоколадний торт з вареним згущеним молоком

Торт готується швидко і завжди виходить. Дуже смачні і м’які коржі не вимагають додаткової просочення.

Інгредієнти

Борошно пшеничне — 1,25 ст.
Цукор — 1 ст. можна використовувати трохи менше
Какао-порошок — 2,5 ст. л.
Розпушувач — 0,5 ч. л.
Ванілін — 1 пакетик
Яйце — 1 шт.
Молоко — 0,5 ст.
Рослинне масло — 0,25 ст.
Окріп — 0,5 ст.
Сода — 0,5 ч. л.
Варена згущене молоко — 300 гр.

Як приготувати Шоколадний торт з вареним згущеним молоком

Промазати коржі можна будь-яким кремом, найпростіший варіант – це варена згущене молоко. У тісто можна додати додаткові інгредієнти, наприклад горіхи, мак та родзинки, а між коржами покласти свіжі ягоди або фрукти. Так можна урізноманітнити смак десерту.

Покроковий рецепт

У велику миску просіяти борошно і всипати цукровий пісок.

Додати ванілін, розпушувач і какао-порошок.

Всі сухі інгредієнти (крім соди) ретельно перемішати.

В окремий посуд розбити яйце і влити молоко.

Додати рослинне масло, перемішати.


Влити окріп всипати соду. Перемішати віночком.


В рідкі продукти поступово всипати суміш сухих інгредієнтів. Тісто повинне вийти рідким і мати насичений шоколадний відтінок. Залишити його на пару хвилин в чаші.

Форму для випічки застелити пергаментним папером, змастити її олією. Влити готове тісто і поставити в розігріту духовку. Випікати 20 хвилин при температурі, що дорівнює 190 градусів.

Готовий корж вийняти і остудити прямо у формі, після чого вийняти його і акуратно прибрати пергамент.


Корж розрізати навпіл, рясно промазати вареним згущеним молоком.


Верх торта прикрасити за бажанням, наприклад тертим шоколадом, свіжою полуницею і декорувати візерунками із звичайної білої згущеного молока.

Дивіться також:  Чорничний пиріг з цукіні