Торт готується швидко і завжди виходить. Дуже смачні і м’які коржі не вимагають додаткової просочення.
Інгредієнти
Борошно пшеничне — 1,25 ст. | |
Цукор — 1 ст. можна використовувати трохи менше | |
Какао-порошок — 2,5 ст. л. | |
Розпушувач — 0,5 ч. л. | |
Ванілін — 1 пакетик | |
Яйце — 1 шт. | |
Молоко — 0,5 ст. | |
Рослинне масло — 0,25 ст. | |
Окріп — 0,5 ст. | |
Сода — 0,5 ч. л. | |
Варена згущене молоко — 300 гр. |
Промазати коржі можна будь-яким кремом, найпростіший варіант – це варена згущене молоко. У тісто можна додати додаткові інгредієнти, наприклад горіхи, мак та родзинки, а між коржами покласти свіжі ягоди або фрукти. Так можна урізноманітнити смак десерту.
Покроковий рецепт
У велику миску просіяти борошно і всипати цукровий пісок.
Додати ванілін, розпушувач і какао-порошок.
Всі сухі інгредієнти (крім соди) ретельно перемішати.
В окремий посуд розбити яйце і влити молоко.
Додати рослинне масло, перемішати.
Влити окріп всипати соду. Перемішати віночком.
В рідкі продукти поступово всипати суміш сухих інгредієнтів. Тісто повинне вийти рідким і мати насичений шоколадний відтінок. Залишити його на пару хвилин в чаші.
Форму для випічки застелити пергаментним папером, змастити її олією. Влити готове тісто і поставити в розігріту духовку. Випікати 20 хвилин при температурі, що дорівнює 190 градусів.
Готовий корж вийняти і остудити прямо у формі, після чого вийняти його і акуратно прибрати пергамент.
Корж розрізати навпіл, рясно промазати вареним згущеним молоком.
Верх торта прикрасити за бажанням, наприклад тертим шоколадом, свіжою полуницею і декорувати візерунками із звичайної білої згущеного молока.