Солодкий пиріг зі щавлем

Пиріг зі щавлем — весняно-літні ласощі, знайомий з дитинства! Як тільки з’являються листочки щавлю на грядці, я люблю готувати різну випічку з начинкою з щавлю! МММ смакота!

Інгредієнти

Щавель — 250 грам
Цукор — 6 ст. л.
Дріжджі сухі — 1 пакетик
Борошно — 1 кг
Сіль — 2 ч. л.
Яйце — 3 шт.
Тепла Вода — 300 грам
Масло рослинне — 5 ст. л.

Як приготувати Солодкий пиріг зі щавлем

По цьому рецепту виходить дуже пишне і повітряне тісто, а в поєднанні з солодкою начинкою з щавлю, виходить чудова випічка до чаю. З цього тіста сміливо можна зробити смажені пиріжки зі щавлем. Смажене смачно, але менш корисно, тому сьогодні я вирішила зробити печена пиріг зі щавлем!

Покроковий рецепт

Робимо тісто. Сміливо можете використовувати свій рецепт дріжджового тіста. Я роблю так: насипаю 2 склянки борошна, додаю 2 ч. л. солі, 3 ст. л. цукру, дріжджі 1 пакетик, перемішую. Розбиваю 2 яйця, вливаю теплу воду 300 грам. Замішую тісто, поступово додаючи борошно, доводячи до потрібної консистенції. В кінці додаю 3 ст. л. рослинного масла. Перемішую і залишаю для підйому на 40-60 хвилин.



Поки тісто піднімається, робимо начинку. Щавель моєму, не обсушуємо, ріжемо як вам подобається. Я ріжу смужками поперек листочків. Перекладаю щавель в миску і пересипаю 2 ст. л. борошна. Це потрібно для того, щоб сік щавлю в готовому пирозі не витікав назовні.

Коли тісто підніметься, ділимо його на 2 частини. Форму для випічки змащуємо маслом. Одну частину тіста розкачуємо в пласт і кладемо на дно форми. Зверху викладаємо начинку. І посипаємо 3 ст. л. цукру.

Другу частину тесту розгортаємо в пласт і накриваємо начинку. Краї добре защипуємо, щоб під час випікання сік не витікав з пирога. Верх пирога протикаємо виделкою, для того, щоб при випічці верхній шар не піднімався міхуром. Ставимо для підйому на 15-20 хвилин. Включаємо духовку на 180 градусів для розігріву.

Дивіться також:  Осетинський пиріг з сиром


Збиваємо 1 яйце у склянці. Змащуємо верх пирога перед випічкою. Відправляємо пиріг в духовку на 15-20 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Потім виймаємо пиріг. Даємо охолонути. Сервіруємо. Приємного апетиту!