Шоколадний кекс з арахісом

Шоколадний кекс без яєць з арахісом — смачна і проста випічка на швидку руку!

Інгредієнти

Цукор — 180 г
Вода — 250 мл
Лимонний сік — 2 ст. л.
Сіль — щіпка
Борошно — 200 г
Какао — 2 ст. л.
Шоколад темний — 80 г
Розпушувач — 10 г
Арахіс — 125 г
Рослинна олія — 60 мл

Як приготувати Шоколадний кекс з арахісом

Шоколадний кекс з арахісом – смачний і ароматний кекс з легкою гіркуватістю шоколаду і чудовим шоколадним ароматом. Випічка виходить дуже смачною, ніжною і неймовірно шоколадною. Десерт гарний до кави і міцного чорного чаю.

Покроковий рецепт

З’єднати всі сухі інгредієнти і перемішати. В окремій ємності розвести цукор у теплій воді, додати лимонний сік і рослинне масло.

Змішати рідку і суху маси, всипати борошно з какао, сіллю і розпушувачем у воду з цукром, олією і лимонним соком. Ретельно перемішати, щоб усунути навіть дрібні грудочки.

Натерти шоколад в тісто на дрібній тертці. Перемішати тісто.

Додати несолоний обсмажений арахіс. Перемішати масу.

Вилити тісто у термостійку форму, змащену олією. Відправити в заздалегідь розігріту духовку. Випікати до сухої дерев’яної шпажки.

Кекс остудити і вийняти з форми для випічки.

Нарізати кекс на шматочки і подавати до столу. За бажанням можна присипати кекс цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Бісквітний кекс з родзинками і корицею