Кекси з маком та горішками, а зверху з крем-чізом

Неймовірно смачні кекси з чудовим кремом!

Інгредієнти

Борошно — 250 г
Цукор — 150 г
Сіль — на кінчику чайної ложки
Вершкове масло — 150 г
Мак — 50 г
Родзинки — 150 г
Яйця — 3 шт
Розпушувач — 1 ч. л
Ванільний цукор — 1 ч. л
Вершковий сир — 170 р
Вершкове масло — 50 г
Цукрова пудра — 2 1/4 склянки
Мак — 1/4 склянки

Як приготувати Кекси з маком та горішками, а зверху з крем-чізом

Легкий у приготуванні і швидкий рецепт м’яких і смачних кексів. Підійде для будь-якої події, як для шикарної вечірки, званої вечері або обіду, так і для скромного вечора з улюбленими людьми. Можна додавати будь-які начинки на Ваш смак, а крем-чіз зверху достатньо щільною і твердою консистенцією щоб тримати форму, за бажанням можете прикрасити будь посипкою або додати колір в крем.

Покроковий рецепт

Спочатку замочуємо родзинки в окропі на 5-7 хв.
Потім промиваємо ще раз, зливаємо воду і віджимаємо ізюм

У розм’якшене вершкове масло, додаємо цукор і добре збиваємо. Також туди додаємо ванільний цукор і сіль. Збиваємо не менше 5 хвилин

Потім по одному додаємо яйця, не перестаючи збивати

Додаємо борошно, розпушувач, мак, родзинки. Все ретельно перемішуємо, щоб не залишилося борошна в куточках, а начинка рівномірно розподілилася

Дістаємо формочки для кексів, бажано силіконові, буде легше діставати і форма у кексиків буде більш гарною. Змащуємо форми маслом і викладаємо тісто ложкою, заповнюючи форми на 2/3.

У духовку, розігріту до 180 градусів, ставимо форми на деко і випікаємо 25 хвилин.

В цей час готуємо крем.
Вершкове масло з цукровою пудрою добре збиваємо

Дивіться також:  Шоколадні капкейки з шоколадним кремом

Додаємо вершковий сир і ще раз збиваємо.
Ставимо склянку з кремом в холодильник на 5 хв

Дістаємо кекси і даємо їм охолонути.

Крем викладаємо в кондитерський мішок і створюємо візерунки на Ваш смак!