Сирний кекс

Як приготувати Сирний кекс

Дане блюдо є прекрасною закускою. Його можна вживати з теплою кавою, какао або чаєм. Підходить для чаювання в компанії близьких і друзів. Для приготування сирних кексів необхідно мати: Борошна 100 гр, сир твердий 160 гр, яйце – 1 шт., кефір -3% — 210 мл, сода — 0.5 ложки (чайної), цибулю (зелену).
Кекси готуються наступним чином. Сир натираємо на тертці (бажано великої, але можна використовувати і дрібну тертку). У сир додаємо яйце і перемішуємо. Далі додаємо склянку кефіру, зелену цибулю подрібнюємо, додаємо в блюдо і перемішуємо. Борошно з содою необхідно просіяти в отриману масу і ретельно перемішати. Тісто має настоятися 30 хвилин, у цьому випадку борошно набубнявіє, і тісто стане більш пишним і смачним. Тісто викладаємо у спеціальні формочки, розігріваємо духовку до 230-250 градусів, а потім вносимо дане блюдо. Готуємо сирні кекси. Коли утвориться рум’яна кірочка, то кекси будуть готові. Скоринка буде покривати верх.

Дивіться також:  Бісквітний кекс