Шоколадний мафін – рецепт

Блюдо дуже просте. І з посуду і техніки майже нічого не знадобиться.

Інгредієнти

Масло вершкове — 200 грам.
Темний шоколад — 250 грам.
Цукор — 180 грам.
Морська сіль — 1/2 чайної ложки
Ванілін — 1/2 чайної ложки
Розпушувач тексту — 1/2 чайної ложки
Яйця курячі — 4 штуки
Кава розчинна — 1/2 чайної ложки
Борошно — 6 столових ложок

Як приготувати Шоколадний мафін – рецепт

Мафіни-улюблена дитяча солодкість. Злегка пружний,зовні твердий, м’який, ніжний усередині. Ця проста солодкість нікого не залишить байдужим!

Покроковий рецепт

Розтопити масло з шоколадом і перемішати

Додайте половину від усього цукру і кави

Візьміть яйця і ще одну ємність. Там змішайте залишок цукру з яйцями.

Трохи збийте масу. Додайте ванілін і збийте блендеом.

Змішайте шоколадну та яєчну масу. Додайте сіль і розпушувач.

Додайте борошна (кількість можна коригувати, головне, щоб рідина досягла сметанною консистенції).

І останній пункт. Змастіть формочки маслом і заповніть їх масою. (Якщо форма силіконова, змащувати її немає необхідності). Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності (приблизно 30 хвилин). Приємного апетиту!

Дивіться також:  Кекс Зебра