Кекс Антикризовий

Кекс виходить пишний, дірчастий, з хрусткою скоринкою. Смак не дуже солодкий, але ароматний, залежить від використовуваного варення. Якщо любите якнайсолодше, то готовий кекс можна помазати згущеним молоком.

Інгредієнти

Варення — 1 стакан
Кефір — 250 мл або йогурт
Борошно — 350 р. або трохи більше
Яйце — 3 штуки
Сода — 1 ч. л. гасити не потрібно
Масло — 1 ч. л. для змащування форми
Цукрова пудра — 1 ст. л. для краси

Як приготувати Кекс «Антикризовий»

Ніщо не зрівняється з домашньою випічкою. Але що робити, коли зовсім немає часу готувати, та до того ж обмежений набір продуктів? Кекс «Антикризовий» врятує ситуацію. Готується він з найпростіших і доступних продуктів.

Покроковий рецепт


Яйця трохи зіб’ємо виделкою, додати кефір, перемішати.

Додаємо варення. Можна брати будь-який, у мене сливове.


Додаємо соду. Додаємо борошно. Її може знадобитися трохи більше, якщо рідке варення. Тісто не повинно бути занадто рідким.

Виливаємо тісто у форму (попередньо змастити і присипати борошном). Ставимо нашу заготовку в духовку на 50 хвилин.


Готову випічку прикрасимо цукровою пудрою.

Дивіться також:  Шарлотка з яблуками традиційна