Дива з зеленою цибулею (пиріг)

Дива з зеленим цибулею — смачна і пікантна випічка з бюджетних інгредієнтів.

Інгредієнти

Вода — 200 мл
Дріжджі свіжі — 25 г
Сіль — 1 год.л.
Цукор — 2 ст. л.
Лук зелений — 1 великий пучок
Масло вершкове — 40 г
Суміш перців — щіпка
Яйце — 1 шт.
Масло — для змазування пирога
Борошно — 500 г

Як приготувати Дива з зеленою цибулею (пиріг)

Дива з зеленим цибулею – варіація дагестанського страви на пишному дріжджовому тісті. Смачний пиріг-коржик з зеленню порадує насиченим смаком, ніжною структурою і чарівним ароматом вершкового масла.

Покроковий рецепт

Розчинити кубик свіжих дріжджів і цукор у теплій воді. Додати ложку борошна і відправити суміш у тепле місце підніматися.

Додати сіль і борошно, замішуючи пластичне і м’яке тісто. Відправити дріжджове тісто в тепле місце підніматися.

Дрібно подрібнити пучок зеленого цибулі.

Додати розтоплене вершкове масло і яйце. Ретельно перемішати інгредієнти, посолити і поперчити начинку за смаком.

Розділити тісто на дві частини, скачати два кулі.

Розкачати кожен в тонкий коло. Викласти один з пластів тіста у форму для запікання, змащену олією.

Викласти начинку, рівномірно розподіливши по тесту.

Накрити другим колом з тіста і защипати краї. Проробити отвір посередині дива. Відправити заготовку в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати до рум’яної і золотистої скоринки.

Ароматний диву готовий!

Тепер потрібно цибулевий пиріг змастити розтопленим вершковим маслом і загорнути в харчову плівку на 10 хвилин. Таким чином коржик стане м’якою і дуже соковитою.

Нарізати диву на трикутники.

Подавати до столу теплим до борщу або в якості перекусу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Пончики на дріжджах