Сконы на сніданок (сирний пиріг з куркою)

Сконы з куркою і сиром. Відмінно підійдуть для щільного сніданку або перекусу.

Інгредієнти

Борошно — 300гр. Можливо доведеться додавати в процесі
Курка — 300гр. Можна використовувати будь-яке інше м’ясо чи ковбасу, або взагалі не додавати
Сир — 300гр. Будь сорт
Яйця — 2шт.
Сіль, цукор — За смаком
Розпушувач — 10гр.
Олія — 1/3 упаковки

Як приготувати Сконы на сніданок (сирний пиріг з куркою)

Сконы – страва, яку найбільше відомо в Англії та Шотландії. Це невеликий пиріжок з різними інгредієнтами. Класичні сконы частіше солодкі, однак вони можуть готується і не солодкими. У цьому рецепті я розповім, як приготувати смачні і ситні сконы швидко і з мінімальними витратами. Рецепт підійде навіть для самих зайнятих хазяєчок. Найприємніше в рецепті те, що підійдуть продукти, які залежалися в холодильнику, наприклад з великого застілля. Якщо ніхто вже не хоче їсти запечену курку, м’ясо чи ковбасу, то сконы -ідеальний вихід!

Покроковий рецепт

Просіваємо борошно, додаємо сіль і розпушувач

Курку нарізаємо на дрібні шматочки


Додаємо в борошно масло розтираємо руками до утворення крихти, або натираємо на терці


Натираємо на тертці сир

Додаємо сир і курку до борошна, перемішуємо


Тепер додамо два яйця, можливо використовувати кефір замість яєць. Все ретельно перемішуємо

На цьому етапі, якщо суміш виходить занадто рідкою можна додати ще борошна. В ідеалі повинен вийде пружний такий пирожочек


На деко кладемо папір для запікання, або змащуємо її маслом і викладаємо наш пирожочек

Для додання хрусткої скоринки апетитною змащуємо поверхню пиріжки яйцем, змішаним з майонезом

Відправляємо наш пиріг в духовку на 20-30 хвилин, випікаємо при температурі 180-200°

Дивіться також:  Кіш (пиріг) з тунцем і морквою

Розрізаємо готовий пиріжок на шматочки. Сконы готові! Приємного апетиту!