Шашличок з курячих шлунків

Смачні шашлички з курячих шлунків, приємно похрустують у роті. Це чудова закуска до пива і не тільки, виходить воно бюджетним і це зайвий привід запросити друзів у гості.

Інгредієнти

курячі шлунки — 1 кг
цибуля ріпчаста — 2 шт
майонез — 2 ст. л.
часник — 2 зубчики
сіль — за смаком
перець чорний мелений — за смаком
паприка мелена — на смак
прованські трави — за смаком

Як приготувати Шашлик з курячих шлунків

Для приготування шашличків з курячих шлунків, нам знадобиться мінімум продуктів: курячі шлунки, ріпчаста цибуля, часник, спеції, сіль і майонез. Краще їх замаринувати за раніше, наприклад, на ніч, а вранці їх швиденько посмажити. Для цього нам знадобиться мангал з розжареним вугіллям.

Покроковий рецепт

Підготуємо курячі шлунки, якщо морожені, то розморозимо, почистимо від жовтої плівки (зараз вони найчастіше продаються вже очищені, але перевіряти обов’язково треба, бо якщо десь пропущений шматочок буде, він дасть неприємну гіркоту). Далі промиваємо їх у проточній воді. Якщо шлунки великі, то розріжте їх навпіл.

Почищений ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками і додаємо в миску з шлунками.

Часник дрібненько посікти або видавити через прес.

Солимо, додаємо перець, спеції і сухі трави за списком або ж на свій смак.

Поливаємо зверху майонезом.

Перемішуємо руками, розтираючи цибулю і часник пальцями, щоб вони віддали свій смак. І відправляємо маринуватися в прохолодному місці мінімум три години, а краще більше.

Розпалюємо мангал, нам потрібні жар. Шлунки нанизуємо на шампури і смажимо, періодично перевертаючи їх, щоб вони рівномірно просмажаться. Приблизний час смаження — 15 хвилин, орієнтуйтеся на колір.

Готові шашлички подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Шматочки курки, смажені в томатному соусі