Котлети лососеві з картопляним пюре

Отже, готуємо рибні котлети з лососевою фаршу і картопляного пюре.

Інгредієнти

Лососевий фарш — 500 г
Картопляне пюре — 500 г
Яйце — 2 шт.
Вершки 10%-жирності — 100 мл
Панірувальні сухарі — 100 г

Як приготувати Котлети лососеві з картопляним пюре

Котлети – улюблене блюдо з дитинства багатьох. Але зазвичай котлети у нас асоціюються з м’ясом: свинячим, яловичим або курячим. А давайте спробуємо приготувати рибні котлети. І хоча зараз червона риба коштує дуже дорого і не всім по кишені її купити, в магазині можна знайти лососевий фарш. Коштує він недорого. Так давайте поекспериментуємо і подивимося, що з нього вийти.

Покроковий рецепт

Картоплю помити, очистити і нарізати на кубики. Краще вибирати сорти, які мають багато крохмалю і добре розварюються. Відварити картоплю в киплячій воді до готовності. Я воду не солю – так буде простіше розрахувати скільки солі потрібно буде додати у фарш, в залежності від обсягу.

Воду злити і розім’яти в пюре зі 100 мл вершків (можна замінити молоком).

Лососевий фарш розморозити. Додати в картопляне пюре і добре перемішати. Додати яйця, панірувальні сухарі, посолити і поперчити за смаком.

Ще раз все добре перемішати.

Розігріти сковороду з рослинним маслом. Смажити котлети до рум’яної скоринки з двох сторін. Я зазвичай накриваю сковороду кришкою, тоді видно, що котлети точно просмажаться – зверху вони виглядають практично готовими.


До котлет можна подати який-небудь соус або просто сметану. Котлети можна також запекти в духовці, тоді вони будуть менш калорійні.

Дивіться також:  Стейк з форелі з грибами