Соковиті котлети з фаршу лосятини

Зробити котлети з м’яса дикого тваринного соковитими, допоможе проста білокачанна капуста. Такі незвичайні котлети урізноманітнюють і тихий сімейний вечерю, і святковий стіл, накритий для дорогих гостей.

Інгредієнти

готовий фарш з лосятини — 500 гр додайте 100 грам свинячого сала
цибуля ріпчаста — 1 середньої величини
капуста білокачанна — 1/5 не великого качана
спеції (сіль, мелений перець, хмелі сунелі, будь-які спеції на ваш смак) — за смаком
куряче яйце — 1
рослинне масло — 50гр для смаження

Як приготувати Соковиті котлети з фаршу лосятини

Вас пригостили шматочком м’яса лося? А може бути, Ваш чоловік захоплюється полюванням? Ви не знаєте, що готувати з м’яса дикого тваринного? Тоді цей рецепт для Вас.

Покроковий рецепт

Замочіть м’ясо лося у воді на кілька годин (якщо шматок заморожений, то можете залишити у воді на ніч). Приготуйте з нього фарш, додайте шматочок свинячого сала, він стане не таким «сухим». Почистіть цибулю. З капусти зніміть зовнішні зелене листя.

Овочі крупно поріжте.

Складіть в чашу блендера. Якщо немає подібного подрібнювача, просто дрібно порізати ножем або натріть на крупній тертці.

Подрібніть за допомогою блендера.

Змішайте отриману рубану масу овочів з фаршем.

Додайте куряче яйце, спеції, сушений кріп або будь-яку іншу зелень. Добре змішайте фарш. Він повинен стати липким.

Формуйте мокрими руками котлети улюбленої форми. Обваляйте в борошні або панірувальних сухарях.

У сковороді на великому вогні сильно розігрійте рослинне масло. Обсмажте котлети до скоринки, нехай вони «схопляться». Додайте гарячої води і тушкуйте під кришкою 20-30 хвилин. Коли вода випарується, підсмажте котлети до хрусткої скоринки. Подавати можна з будь-яким гарніром. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Біфштекс зі свинини на сковороді