Котлети з гречаною крупою в духовці

Час приготування: 1 ч. 20 хв.

В дане блюдо замість гречки можна додавати інші крупи. Замість котлет тефтелі. Вообщем немає меж для досконалості!

Інгредієнти

Кількість порцій: 6
Гречана крупа — 500 грам
Морква — 1 шт
Фарш яловичий — 1 кг
Цибуля ріпчаста — 2 шт
Часник — 2 зубчики
Яйця — 1 шт
Молоко — 1/4 склянки
Шматочок білого хліба — 1 шт
Сіль, перець,зелень — за смаком
Вода — на вимогу

Як приготувати Котлети з гречаною крупою в духовці

Котлети з гречаною крупою в духовці — це відмінний рецепт для тих, хто хоче заощадити час і приготувати відразу м’ясне блюдо і гарнір одночасно. Так само це блюдо підійде людям, які ведуть здоровий спосіб життя, так як воно готується в духовці без додавання олії.

Покроковий рецепт

1

Шматочок білого хліба заливаємо молоком

2

У блендері подрібнюємо цибулю, часник і шматочок білого хліба, замоченого в молоці

3

Викладаємо фарш в глибоку тарілку. Додаємо в нього суміш з блендера, сіль, перець, яйце і ретельно перемішуємо

4

З отриманого м’ясного фаршу робимо котлети

5

Нарізаємо моркву кубиками

6

Беремо глибоку чашу з кришкою для готування в духовці.Гречану крупу перемішуємо з морквою і висипаємо на дно чаші. Заливаємо водою гречану крупу до самого верху. І на крупу викладаємо котлети. Закриваємо всі кришкою щоб крупа пропарилася, ставимо в духовку розігріту до 200 градусів на 30 хвилин. Потім виймаємо з духовки, знімаємо кришку і ставимо готується ще на 30 хвилин.

7

Приблизно через годину ваше блюдо готове до подачі на стіл!
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Гамбургери «Домашні» з мясної котлетою