Екзотичне варення з шматочками хурми і манго

У мандаринове варення рекомендується додати хурму і манго, які додадуть домашньої заготівлі неповторну медову нотку.

Інгредієнти

м’яка і дуже солодка хурма — 1 кг
манго — 4 плода
мандарини без кісточок самих солодких сортів — 1 кг
тростинний цукор — пісок- 1,2 кг

Як приготувати Екзотичне варення з шматочками хурми і манго

Екзотичне варення з шматочками хурми і манго – зимовий ласощі з медовим смаком.

Покроковий рецепт

Промити дуже ретельно мандарини. Перекласти їх в каструлю з киплячою водою і варити їх разом з шкіркою протягом трьох хвилин. Потім перекласти ці фрукти в миску з холодною водою, накрити кришкою і залишити на кухонному столі на всю ніч.

По закінченні вищевказаного часу злити всю воду, а мандарини разом з шкіркою перекласти в широку каструлю. Подрібнити блендером.

Далі промити манго, почистити і нарізати невеликими шматочками.

Потім взяти необхідну кількість хурми. Розділити ці плоди на поздовжні половинки, за допомогою ложки вийняти всю м’якоть, очистити від кісточок, порізати шматочками.

Перекласти очищену м’якоть хурми і манго у посуд з мандариновим пюре, насипати цукровий пісок в достатній кількості, потім готувати варення протягом однієї години на слабкому вогні.

Далі мандаринове варення з хурмою і манго остудити. Після продовжити процес варіння ще протягом півгодини. Перекласти його в невеликі баночки і відправити в льох.

Дивіться також:  Джем Медова диня