Полуничне варення

Мінімальна кількість інгредієнтів — полуниця і цукор, все що потрібно для чудового смаку. Головне, щоб ягоди були стиглими і соковитими.

Інгредієнти

полуниця — 5 кг
цукор — 2.5 кг
ванільний цукор — 20 гр. за бажанням

Як приготувати Полуничне варення

Ароматне, яскраве і вітамінне варення з полуниці порадує ласунів будь-якого віку.

Покроковий рецепт



Стиглу полуницю в першу чергу потрібно перебрати, видалити зелені частини, позбутися испорченых ягід. Кожна полуничка повинна бути щільна.
Обов’язково ретельно кілька разів промити всі ягоди.


Промиту і очищену ягоду пересипаємо в чашу, в якій буде готуватися варення. Для того щоб ягода не розм’якшилася сильно посипаємо цукром полуницю зверху і даємо пустити сік. На це буде потрібно від 15 до 60 хв.

Після того, як полуниця пустила достатньо соку ставимо каструлю на плиту і розчиняємо цукор, що залишився. Не доводячи до кипіння, знімаємо варення з плити. Залишаємо суміш на 3-4 години для просочення кожної ягоди сиропом.


Через 4 години ставимо варення на плиту і доводимо суміш до кипіння. При цьому обов’язково знімати утворилася пінку. Її надлишки при зберіганні кристализуются і на поверхні варення утворюється цукрова скоринка. Варимо варення 10 хв. Остуджуємо. Знову даємо настоятися 3-4 год.

Варимо останній раз, доводимо до кипіння і кип’ятимо ще 5 хв. В кінці додаємо ванільний цукор. Цей інгредієнт не обов’язковий, але поєднання полуниці і ванілі надають варенню незабутній аромат. Для зберігання варення довгий час розливаємо гарячу суміш по банкам і закатуємо герметично. Зберігається таке варення до 3х років в прохолодному місці.

Дивіться також:  Желе з червоної смородини на зиму