Полуничне варення з горіхами та шоколадом

Зовсім скоро почнеться сезон полуниці, під час якого практичні господині починають активно закочувати банки з варенням, приготованим самими різними способами. Ось один з моїх рецептів.

Інгредієнти

несолоні фісташки — 30 г
шоколад білий — 60 г
пісок цукровий — 9 ст. ложок
добірна полуниця самого солодкого сорту — 600 г

Як приготувати Полуничне варення з горіхами та шоколадом

Процес приготування варення з полуниці досить простий, але для того, щоб воно вийшло дуже смачним, необхідно готувати його за правилами.
Так, наприклад, для приготування цієї солодкої домашньої заготовки рекомендується використовувати полуницю, вирощену на власній ділянці, так як з неї варення виходить більш ароматним.

Перед варінням домашньою солодкою заготовки необхідно заздалегідь і дуже ретельно перебрати полуницю, причому, необхідно вибирати найбільш соковиті і міцні плоди, а м’яті і трохи зіпсовані ягідки можна використовувати найближчим часом для приготування будь-якої випічки.

Крім того, вибрані полуничні ягоди заздалегідь і дуже ретельно потрібно промити від залишків землі, а також від найдрібніших фрагментів піску. якщо промиті ягоди були погано, то можна з точністю сказати про те, що свіжоприготоване варення буде повністю зіпсовано.

Виходить це варення незвичайним смаком за рахунок додавання в нього шоколаду і несолоних фісташкових горіхів. До речі, не рекомендується додавати в це полуничне варення занадто багато цукрового піску, так як додаткову солодкість забезпечує високоякісний білий шоколад і полуниця самих солодких сортів.

Покроковий рецепт

Спочатку ретельно промити в прохолодній воді всю полуницю, потім її почистити і нарізати половинками, перекласти в заздалегідь підготовлену широку каструлю. Насипати достатню кількість цукрового піску, залишити під кришкою ягоди, поки вони не випустять багато соку, після цього каструлю з полуницею поставити на тихий вогонь і дочекатися того моменту, коли вміст почне кипіти.

Дивіться також:  Ароматне варення з ківі з лимоном

Охолодити повністю полуницю в солодкому сиропі, потім ще раз до стану кипіння довести ягоди в сиропі і після закипання хвилини чотири варити їх на самому повільному вогні.

В цей же час подрібнити необхідну кількість високоякісного білого шоколаду, потім додати його в приготоване полуничне варення, але лише після того, як воно стане теплим. Перемішувати вміст каструлі до тих пір, поки шоколадні шматочки не розплавляться повністю, потім насипати в каструлю попередньо підсушене в сковороді і подрібнені горішки. Перемішати полуничне варення з фісташками і шоколадом, потім розкласти по невеликих баночках і на зберігання відправити в холодильну камеру.