Цілюща варення з шишок

Є ще один спосіб заготівлі зелених шишок. Використовуємо термічну обробку. Таке варення буде вважатися більш корисним, зберігаючи усі вітаміни.

Інгредієнти

шишки соснові — 1 кг
цукор — 0,5 кг

Як приготувати Цілющий варення з шишок

Цікаве і незвичайне ласощі з соснових шишок. Принесе це користь чи шкода при вживанні, давайте розглянемо кілька правил його приготування. Готування хоч і проста, але займає все-таки час. В результаті отримаєте не тільки смачне варення, але ще й ліки на зимовий період.

Покроковий рецепт

Шишки зеленого кольору, нарізати часточками і засипати цукром. Розрахунок береться: 1кг матеріалу і пів кілограма цукру.

Потім розкладаємо по банках і зверху додаємо ще цукру. Розкладайте з таким розрахунком, щоб після їх можна було струшувати.

Залишити при кімнатній температурі. Таку струс робіть кожен день по кілька разів.

Склад буде готовий, коли весь цукор розчиниться і з’явиться сік бурштинового кольору.

Рецепт по застосуванню шишечного меду.
З метою профілактики можна пити чай, не перевищуючи дозу. Дітям одна чайна ложка на склянку гарячої води. Дорослим одна столова ложка.

З лікувальною метою застосовують одна чайна ложка, вранці і ввечері, на голодний шлунок.

У разі прийняття більшої кількості відбудеться розлад кишечника і викликає головний біль.

Добова доза дітям від 3 до 14 років, буде одна чайна ложка. Для дорослих одна столова ложка. Зберігати таке варення в холодному приміщенні або в холодильнику.

Дивіться також:  Конфітюр (варення) з мандаринів