Лимонно-імбирне варення»

Час приготування: 20 хвилин

Вітамінний заряд, так необхідний нам в холодну пору року, подарує лимонно-імбирна суміш з додаванням меду. Від варення тут тільки назва – цей рецепт не передбачає термічної обробки.

Інгредієнти

Кількість порцій: 20
Лимон — 3 шт
Корінь імбиру — 50 г або 5-6 см
Мед — 300 г або 15 столових ложок

Як приготувати Лимонно-імбирне варення»

Максимальна користь без зайвих клопотів. Цей пряний десерт і настрій підніме, і опірність шкідливим вірусів-квартирусам. Варення з лимонів і імбиру прийде на допомогу тим, хто вже захворів – воно допомагає боротися із застудою, лікує хворе горло. А який смак, який аромат!.. Переконайтеся самі.

Покроковий рецепт

1


Лимони і корінь імбиру промиваємо, обсушуємо. Кожен лимон розрізаємо по четвертинкам, їх — пололам. Позбавляємося від кісточок і інших малопривабливих складових (так-так, я про лимонні «попки»).

2

Продовжуємо розправу. Кожну часточку поділяємо на три-чотири частини. Намагаємося не захлинутися слиною! Ох вже ці лимони…

3


Те, що вийшло, подрібнюємо блендером або міксером. Залишаємо до кращих часів – вони настануть зовсім скоро.

4

Імбир протираємо через великі отвори терки. Можна прямо з шкіркою. Додаємо подрібнений імбир в тару з цитрусовими, перемішуємо.

5

Фінальним акордом підмішуємо мед. Можна по ходу справи звірятися з вашими смаковими відчуттями: якщо хочеться терпкості – додати меду більше, а якщо прянощі з кислинкою – тоді зупинитися грамах на двісті.

6

От і все! Лимонно-імбирне варення готове до вживання. Можна підмішувати його в чай додавати у випічку або намазувати на тост. Але ми-то з вами знаємо, що смачніше всього, звичайно, ложкою – і прямо в рот… 🙂

Дивіться також:  Як приготувати десертну фісташкову пасту