Яблука в цукровій глазурі (карамелі)

Яблука в цукровій глазурі (карамелі) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже смачний десерт.Простий у приготуванні, не вимагає великої кількості часу або інгредієнтів.
Спробувати десерт ви зможете відразу,як тільки він охолоне,а зберігати яблука більше 2 днів не можна!

Інгредієнти

Коричневий цукор – 240 г
Яблука – 5 штук
Вода – 100 мл
Оцет – 1 чайна ложка
Вершкове масло – 5 грам
Кориця – 1/2 чайної ложки
Для глазурі:
Білий шоколад – 30 г
Гіркий шоколад – 30 г
Вершки – 2 столові ложки
Горішки січені для посипання – жменя

Як приготувати Яблука в цукровій глазурі (карамелі)

Британські яблука в цукровій глазурі – щодо популярне блюдо, але дуже смачне і просте. Запропонований вам рецепт дуже простий.
До початку приготування слід підготувати довгі палички (стільки ж, скільки і яблук) і восковий папір.

Покроковий рецепт

Крок 1.
У невеликій каструльці змішати воду з цукром. Поставити каструльку на вогонь і перемішувати до повного розчинення цукру, після закипання сиропу зменшити вогонь.

Крок 2.
Додати в каструлю масло, трохи оцту і корицю (за бажанням). Потім дати прокипіти ще, приблизно, протягом 10 хвилин, паралельно помішуючи, поки вода не википить і сироп загустіє.(Можете додати харчовий барвник, вийде яскрава карамель)

Крок 3.
Потім нам доведеться взяти ще одну велику каструлю, налити в неї окріп і поставити на вогонь.

Крок 4.
Нарешті-то беремо яблука і одягаємо їх на шпажки до середини. Далі…далі в киплячу воду на 2 хвилини (робимо ми це для того, щоб вони розм’якли).

Крок 5.
Дістаємо яблука, злегка протираємо їх рушником і якщо карамель готова, то опускаємо яблука в карамель, прокручуючи їх, поки не буде покрита вся поверхня фрукта.

Крок 6.
І ось зараз вже нам знадобитися пергаментний папір, на ній ми будемо сушити наші яблука в карамелі. * (Якщо ви бажаєте, можна яблука, поки глазур не застигла, обваляти в горішках).

Крок 7. Поки яблука остигають, можна приготувати білу та коричневу глазур. Наламати шматочки шоколаду в 2 чашки. У кожну чашу налити по 1 столовій ложці вершків, розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім, поки шоколадна глазур не охолола, поливаємо наші яблучка зі всіх сторін.