Лимони і корінь імбиру промиваємо, обсушуємо. Кожен лимон розрізаємо по четвертинкам, їх – пололам. Позбавляємося від кісточок і інших малопривабливих складових (так-так, я про лимонні «попки»).
Продовжуємо розправу. Кожну часточку поділяємо на три-чотири частини. Намагаємося не захлинутися слиною! Ох вже ці лимони…
Те, що вийшло, подрібнюємо блендером або міксером. Залишаємо до кращих часів – вони настануть зовсім скоро.
Імбир протираємо через великі отвори терки. Можна прямо з шкіркою. Додаємо подрібнений імбир в тару з цитрусовими, перемішуємо.
Фінальним акордом підмішуємо мед. Можна по ходу справи звірятися з вашими смаковими відчуттями: якщо хочеться терпкості – додати меду більше, а якщо прянощі з кислинкою – тоді зупинитися грамах на двісті.
От і все! Лимонно-імбирне варення готове до вживання. Можна підмішувати його в чай додавати у випічку або намазувати на тост. Але ми-то з вами знаємо, що смачніше всього, звичайно, ложкою – і прямо в рот… 🙂