Сливовий джем з апельсином

Джем із слив з додаванням апельсина стане відмінним десертом в холодну пору року. Він має дуже ніжний смак, помірну солодкість і приємну консистенцію джему.

Інгредієнти

Стиглі сливи — 3 кг
Апельсини — 1 кг
Лимони середнього розміру — 2 шт.
Цукор звичайний або тростинний — 1,5 кг

Як приготувати Сливовий джем з апельсином

Варення, або якщо хочете джем (у цьому рецепті ми варити сливи і апельсини не будемо) із слив з додаванням апельсина стане відмінним десертом в холодну пору року. Воно має дуже ніжний смак, помірну солодощі, а головне консистенцію джему. Тому таке варення стане ідеальною начинкою для вашої випічки.

Покроковий рецепт

1. У першу чергу потрібно підготувати сливи. Краще брати фрукти середнього розміру, середньої стиглості. Не беріть перестиглі, зіпсовані плоди. Вимиваємо фрукти під проточною водою, видаляємо кісточки.

2. Далі слід видалити консерванти і шкідливі речовини з цедри лимонів та апельсинів. Для цього слід обдати фрукти окропом. При цьому дана процедура зробить ваші цитрусові більш соковитими з насиченим смаком.

3. Дане варення відноситься до сирих і не потребує варіння. За допомогою кухонного комбайна, блендера або м’ясорубки подрібніть сливи, лимони, апельсини.

4. Додайте цукор і ретельно перемішайте до повного розчинення крупинок. Якщо дозволяє бюджет, звичайний цукор можна замінити на коричневий.

5. Готове варення розкладіть по банках, щільно закрийте і зберігайте в холодному місці. Приємного апетиту! Такий джем обов’язково буде радувати вас і ваших близьких.

Дивіться також:  Вишневе варення з мускатним горіхом