Фарш з баклажанами на сковороді (по-японськи)

М’ясо з овочами з прянощами, смажене на сковороді — популярне японське блюдо. У даному рецепті у вигляді м’яса взято фарш з яловичини.

Інгредієнти

Сир Тофу — 400 г (1 пачка)
Баклажан — 1 шт (не великий)
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Імбир — 1 ст. л. (дрібно нарізаний)
Часник — 2 зубчики
Рис — 100 г
Фарш яловичий — 350 г (можна не жирну свинину)
Цибуля зелена — 4 пера
Паста чилі — 1 ст. л.
Рослинна олія — 2 ст. л.
Кунжутне масло — 1 ст. л.
Соєвий соус — 6 ст. л.
Цукор — 1,5 ч. л.
Вода — 2 ст. л.
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком та бажанням

Як приготувати Фарш з баклажанами на сковороді (по-японськи)

Мабо-тофу з баклажанами по-японськи — це популярне японське блюдо (зроблено на основі китайського Мабо-тофу). У Китаї з давніх часів сир тофу був широко поширеним по всій країні джерелом білка. Тофу – це сир. В супермаркетах він буває 3-х видів: regular, silky і fine. Беріть будь, всі смачні. Єдине – regular не розвалиться після теплової обробки і залишиться шматочками після всього процесу приготування. Якщо використовуєте інші види сиру тофу, закиньте їх в самому кінці готування і не піддавайте теплової обробки (якщо хочете зберегти форму). Ну, а якщо форма не важлива, готуйте по інструкції. По кроках приготувати яловичину з баклажанами дуже легко.

Покроковий рецепт

Зварити рис у відповідності з вказівками на упаковці (мені подобається використовувати довгозернистий рис).

Баклажани порізати вздовж на 4 смуги і впоперек на чверті. Відкласти поки в сторону.

Імбир, завбільшки з палець, 2 зубчики часнику і 1 головку ріпчастої цибулі очистити, все дрібно порізати. Зелену цибулю дрібненько нарізати.

Дивіться також:  Крученики зі свинини з грибами

У сковорідку додати 2 столові ложки олії і на середньому / сильному вогні смажити підготовлені раніше часник, імбир, ріпчасту цибулю і половину зеленої цибулі. Смажити все протягом 3 -4 хвилин, поки цибуля не стане прозорим.

У сковороду додати яловичий фарш (можна використовувати не жирну свинину), приправити невеликою кількістю солі і чорного меленого перцю. Коли м’ясо приготується, додати 1 столову ложку пасти чилі і перемішати. Я використовувала таку (див. фото)

Додати 1 столову ложку кунжутної олії порізані баклажани. Смажити все від 5 до 7 хвилин, періодично помішуючи, поки баклажани не стануть м’якими і готовими. Яловичина з баклажанами практично готова. Тепер давайте додамо справжній японський смак страви.

Додати порізану на шматочки сир тофу. Потім додати 1,5 чайні ложки цукру піску, 2 столові ложки води, 4 столові ложки соєвого соусу, перемішати для рівномірного розподілу продуктів і смажити кілька хвилин. Додати решту 2 столові ложки соєвого соусу і зеленого лука, ще раз перемішати і вимкнути вогонь.

Мабо-тофу з баклажанами по-японськи готово. Можна подати до столу. Раджу подавати смажену яловичину з баклажанами з рисом. Приємного апетиту!