Філе-міньйон з яловичини з овочами

Філе-міньйон готуватися з самого делікатесного відруби, з вирізки.

Інгредієнти

Яловича вирізка — 1 шт.
Бекон — 3 смужки (сырокопченный)
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Рослинне масло — для смаження
Цукіні — 300 г
Часник — 1 зубчик

Як приготувати Філе-міньйон з яловичини з овочами

Філе-міньйон готуватися з самого делікатесного відруби, з вирізки. Однак, багато хто плутають вирізку з м’якоттю. Вирізка – це не просто вирізаний шматок м’яса без жил і кісток, а певна м’яз, що проходить уздовж внутрішньої сторони хребта тварини в поперекової частини. Вирізкою не може бути шматочок м’якоті з лопатки або стегна, так що нічого не плутайте і страва у вас вийде чарівним! Замість цукіні можна приготувати будь-які овочі. Чудово підійдуть баклажани або болгарський перець. В якості гарніру непогано підійде пряний рис.

Щодо самого страви хочеться лише попередити. Приготуйте додатково ще по порції кожному, так як страва виходить настільки смачним, що не можливо зупинитися :-). Удачі!

Покроковий рецепт

На великій дошці (або на столі розстелити смужки бекону. Посолити, поперчити (якщо вам подобається якась своя травичка, посипте).

Яловичу вирізку помити, обсушити, видалити зайві жили. Викласти на край бекону м’ясо яловичини і загорнути в рулет.

Яловичу вирізку нарізати на великі шматки з завширшки бекону. Перев’язати шпагатом кожен бочонок. М’ясо посолити, поперчити зверху і знизу. Виходять ось такі апетитні барила.

Розжарити сковороду з рослинним маслом на великому вогні. Потім викласти м’ясо в беконі і зменшити вогонь до середнього. Смажити 1 хвилину одну сторону і ще стільки ж іншу сторону. Вимкнути вогонь. (Смаження на цьому етапі потрібна для того, щоб у м’яса утворилася скоринка, і при запіканні вирізка залишалася соковитою).

Дивіться також:  Тунець під соусом з болгарських перців

Духовку нагріти до 100 градусів. Філе-міньйон перекласти в вогнетривку форму (змащувати форму немає необхідності) і запікати близько 15 хвилин на середньому рівні. Виходить соковите м’ясо, але без крові. Тобто середньої прожарки (medium), те, що мені треба. Якщо ви бажаєте, м’ясо з кров’ю (rare), зменшіть час запікання. Якщо повністю просмажене (well done), збільшіть до 25-30 хвилин.

Приготувати гарнір. Нарізати цукіні (або інші овочі, на ваш смак).

Обсмажити їх на рослинній олії з невеликим додаванням часнику. Посолити, поперчити, смажити до готовності.

Після повного приготування філе-міньйон, яловичину витягнути з духовки, зняти шпагат, накрити фольгою і дати відпочити 10 хвилин. На плоску тарілку викласти гарнір, зверху викласти філе-міньйон з яловичини. Полити вершково-огірковим соусом з часником (рецепт тут). Приємного апетиту!