Мідії по-середземноморськи

Найпростіший рецепт, найголовніше — дістати свіжі мідії.

Інгредієнти

Свіжі мідії — 2-2,5 кг
Лимон — 2-3 шт
Перець — За смаком
Оливкова олія — 2 ст. л.

Як приготувати Мідії по-середземноморськи

Готуватися за лічені хвилини, порцію можна зменшити і подавати як стартер, або як повноцінне друге блюдо.

Покроковий рецепт

Промити мідії водою, видалити тверді частини за допомогою ножа.

Поставити велику каструлю на вогонь, додати масло (можна також зубчик часнику) і помістити всі мідії без води.

Додати чорний перець, накрити кришкою і готувати, час від часу перемішуючи до тих пір, поки мідії не відкриються, і з них не вийде рідина, в якій, власне вони і готуються (близько 10 хвилин).

Викласти в глибоку посуд разом з рідиною (так мідії знизу отстанутся теплими і не охолонуть).

Вичавити зверху лимон за смаком і можна подавати до столу. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Фаршировані печериці сиром та шпинатом